De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

abrikozentaart

90 MIN
Abrikozentaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Suikerkorstdeeg
Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef de bloem boven het werkblad en strooi het zout erbij. Rasp de schil van de citroen. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker, eieren, vanille extract en de citroenrasp. Kneed er beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg.Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van circa 4 millimeter dikte. Steek een cirkel uit het deeg met de bakring en prik gaatjes in het deeg. Bak de bodem 8 minuten voor.

Vulling
Draai de oven terug naar 180 °C. Houd een scheutje melk achter en breng de rest van de melk met de boter en de helft van de suiker aan de kook. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de custardpoeder en het scheutje melk los. Schenk het eidooiermengsel toe in de pan en breng de massa onder goed roeren opnieuw aan de kook. Voeg de kwark toe.

Klop de eiwitten met de rest van de suiker op tot stijve pieken. Haal de pan van het vuur en spatel het eiwit door het beslag. Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snijd in partjes.

Abrikozengelei
Week de gelatine in ruim koud water. Breng abrikozenjam aan de kook en los de gelatine hierin op.

Schenk het beslag in de ingevette bakring op de voorgebakken bodem. Verdeel de partjes abrikoos over het beslag en bak de taart in circa 35 minuten gaar. Bestrijk de taart na het bakken met abrikozengelei en laat goed afkoelen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker