Stappenplan
-
Verwarm de oven voor tot 180°C en vet de ovenschaal in met boter.
-
Maak de aardbeien schoon en halveer. Doe de aardbeien in een kom en besprenkel met 50 g van de suiker en de sumak. Schep om en plet daarbij de aardbeien een beetje. Laat even rusten.
-
Smelt de boter. Meng in een andere kom de gesmolten boter met de rest van de suiker en de melk. Zeef de bloem boven de kom, voeg de citroenrasp toe en spatel door tot er een egaal beslag ontstaat.
-
Vet de ovenschaal in. Giet het beslag in de ingevette ovenschaal en verdeel de aardbeien inclusief aanhangende siroop erover. Bak de cake 25-30 minuten in het midden van de oven. De cake is gaar als er een satéprikker er schoon en droog uitkomt.
-
Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Lepel de cake direct uit de ovenschaal. Verdeel over kommen en serveer met ijs naar keuze.
0 reacties