Video Hide Ads
Aan

1. Marzi Forellen in St Stefan

Bij deze viskweker worden forellen gekweekt. Met het brandschone water uit de bergen proberen ze de leefomgeving van de vissen zo natuurlijk mogelijk na te bootsen. Hier haal je daarom goede, schone en eerlijk gekweekte vis.

forelkwekerij in karnten

2. Die Forelle in Techendorf

Bij dit restaurant aan de Weissensee is alles van het menu samengesteld met lokale producten. Alle producten komen namelijk van de boeren en kwekers uit de buurt. Hier proef je de lekkerste slowfood-recepten zoals forelsoep. De bijzondere levensstijl zie je ook terug in het gebouw en kleding. Dé plek om lekker en lokaal te eten.

forelsoep met saffraan

3. Gasthof Grünwald in Dellach

Zeg je Kärnten dan zeg je Kasnudeln. Deze Oostenrijkse versie van ravioli is écht een gerecht dat je niet mag missen op je vakantie. Chef Ingeborg, oftewel Kasnudeln Koningin, maakt er zo’n 60.000 per jaar. Daarnaast zet ze zich in om de slowfood-cultuur te behouden en op een voetstuk te zetten.

kaasnoodles