Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Verfijnd en smaakvol: de Oosterscheldekreeft
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
De Smaken van Oostenrijk

Verfijnd en smaakvol: de Oosterscheldekreeft

Kooktips
Verfijnd en smaakvol: de Oosterscheldekreeft

Het kreeftenseizoen is gisteren feestelijk van start gegaan in Zierikzee. De eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen wordt altijd geveild voor het goede doel en daarna is het vooral proeven en genieten.

Het kreeftenseizoen loopt van 26 maart tot 15 juli. Dan is de kreeft – afhankelijk van de vangst – verkrijgbaar in restaurants en winkels. Een exclusief product als de Oosterscheldekreeft – ook wel de Rolls Royce onder de kreeften genoemd – is iets om te koesteren. Doordat hij een andere DNA-structuur heeft dan andere kreeften, is deze soort extra fijn en zacht van smaak. 

Je kunt kreeft op verschillende manieren bereiden en serveren. Onze chefs laten je zien hoe je een kreeft (en zijn onderdelen) kunt bereiden. Wil je dit luxeproduct iets minder exclusief maken? Smokkel dan een beetje door smakelijke langoustines, rivierkreeften, strandkrabbetjes of fruits de mer, zoals garnalen, rivierkreeftjes, inktvis, mosselen en coquilles toe te voegen.


Bisque d’Homard

Kreeft met anijssaus en gegrilde romanesco-salade
Teriyaki kreeft

Langoustines in kruidenolie met rode wijnjus en knoflookroom

Seafood platter
Salade Homard met limoenmayonaise

Crawfishpie

Aziatische kreeftensoep
Tongrolletjes met kreeftenstaartjes
Verfijnd en smaakvol: de Oosterscheldekreeft

Ook interessant

  • Drie soorten gevulde eieren

    Gevulde eieren zijn het ideale hapje tijdens de borrel of brunch! Hugo deelt het basisrecept en 3 luxe gevulde eieren-variaties. Aan de slag!

    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 4,5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Culinaire aanraders in Gmunden
    Nieuws
    Aangeboden door:
    Oostenrijk
  • 3 onmisbare culinaire steden in Oostenrijk
    Nieuws
    Aangeboden door:
    Oostenrijk
  1. 7x snelle courgette-recepten
  2. Gaspitten schoonmaken was nog nooit zo makkelijk
  3. BBQ-recepten die je nog niet eerder hebt gezien
  4. 7x lekker snelle gerechten voor op je weekmenu
  5. Etentje op de planning? 6x recept-tips
  6. 3x culinaire recepten uit het Waddengebied
  7. Hoe open je een oester?
  8. Nazomer! 5 zonnige vakantie-gerechten
  9. Zo geef je eten extra smaak met kruiden (uit eigen tuin)
  10. Kerstmenu 2024: 10 x favoriete (bij)gerechten met aardappel
  11. Dit zijn 15 salades waar je je nooit voor hoeft te schamen
  12. Miljuschka's culinaire hotspots
  13. Donald Duck's Pannenkoekenrecepten
  14. Deze snacks passen perfect bij kombucha
  15. Zo maak je zoete-aardappelfriet extra knapperig
  16. Omelet maken: zo doe je dat
  17. Tip! 4x originele multicooker-recepten
  18. Hoe kook ik een ei? Tips en kooktijden
  19. 4x comfort food uit de multicooker
  20. Hoe bak je een zalm?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 22:00 - 23:25
    Remarkable Places to Eat
    (Nu op tv)
  2. 23:25 - 23:50
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  3. 23:50 - 00:30
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  4. 00:30 - 01:00
    Loïc Tussen 2 Vuren
    (Nu op tv)
  5. 01:00 - 01:40
    SOS Piet XL
    (Nu op tv)
  6. 01:40 - 02:45
    Remarkable Places to Eat
    (Nu op tv)
  7. 02:45 - 03:30
    James Martin's Spanish Adventure
    (Nu op tv)
  8. 03:30 - 03:35
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  9. 03:35 - 04:00
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  10. 04:00 - 04:20
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  11. 04:20 - 04:50
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  12. 04:50 - 05:15
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  13. 05:15 - 05:35
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  14. 05:35 - 05:55
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  15. 05:55 - 06:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  16. 06:00 - 06:25
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  17. 06:25 - 06:30
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  18. 06:30 - 06:45
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  19. 06:45 - 07:15
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  20. 07:15 - 07:35
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  21. 07:35 - 08:00
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  22. 08:00 - 08:35
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  23. 08:35 - 09:05
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  24. 09:05 - 09:35
    De Smaken van Oostenrijk
    (Nu op tv)
  25. 09:35 - 10:00
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  26. 10:00 - 10:35
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  27. 10:35 - 11:10
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  28. 11:10 - 12:30
    Remarkable Places to Eat
    (Nu op tv)
  29. 12:30 - 13:00
    Loïc Tussen 2 Vuren
    (Nu op tv)
  30. 13:00 - 13:35
    SOS Piet XL
    (Nu op tv)
  31. 13:35 - 14:35
    James Martin's Spanish Adventure
    (Nu op tv)
  32. 14:35 - 15:00
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  33. 15:00 - 15:30
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  34. 16:55 - 17:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  35. 17:00 - 17:20
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  36. 17:20 - 18:00
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  37. 18:00 - 18:30
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  38. 18:30 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  39. 19:00 - 20:00
    The F Word
    (Nu op tv)
  40. 20:00 - 21:15
    Great British Menu
    (Nu op tv)
  41. 21:15 - 22:15
    Come Dine with Me: The Professionals
    (Nu op tv)
  42. 22:15 - 22:50
    Gino's Italy: Secrets of the South
    (Nu op tv)
  43. 22:50 - 23:20
    Gino's Italy: Secrets of the South
    (Nu op tv)
  44. 23:20 - 23:50
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  45. 23:50 - 00:30
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C