Overslaan en naar de inhoud gaan

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
Registreer in 1 minuut
24Kitchen homepage

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  • BBQ
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
  • 24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
Buitengewoon BBQ
Buitengewoon BBQ
Buitengewoon BBQ
  1. Home
  2. Populair
  3. Aandacht voor voedselverspilling met SIRE campagne
Nieuws

Aandacht voor voedselverspilling met SIRE campagne

Aandacht voor voedselverspilling met SIRE campagne
Aandacht voor voedselverspilling met SIRE campagne

Jaarlijks belandt in Nederland zo’n 50 kilo aan voedsel (kliekjes en goed eetbaar voedsel) per persoon in de prullenbak. Dat is ieder jaar 150 euro aan voedsel en totaal tussen de 1,7 en 2,6 miljard kilo aan voedsel in Nederland. Dinsdagochtend 10 februari heeft de onafhankelijke Stichting Ideële Reclame (SIRE) een grootse campagne gelanceerd om voedselverspilling onder de aandacht te brengen. Verschillende media, het Voedingscentrum, tv-chefs en de staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma waren hierbij aanwezig.

Terwijl de zaal volstroomt, legt Meesterkok Angélique Schmeinck de laatste hand aan een van haar kliekjes-gerechten: soep van knolselderij, broccoli en bleekselderij met rauw geraspte broccoli. Ze wordt begroet door een goede vriend en televisiechef Ramon Beuk, die de lancering presenteert.

Food waste op de kabinetsagenda
Staatssecretaris Sharon Dijksma was aanwezig om de aftrap voor de campagne te geven. Verschillende initiatieven over voedsel worden al ondersteund door het kabinet en de staatssecretaris wil graag benadrukken hoe belangrijk het thema is voor het kabinet. “Deze campagne is broodnodig! Wij, de consumenten, gooien een deel van de wereld weg, zonder dat we erbij stilstaan. Ik hoor bij de 7 op de 10 mensen die bereid is iets aan voedselverspilling te doen en ik ben optimistisch dat deze campagne bijdraagt aan oplossingen en gedragsveranderingen.” Dijksma vertelt ook dat de houdbaarheidsdatum, een kwaliteitsgarantie voor producten, onder de loep ligt bij het kabinet.

Ontmoeting tussen Angélique Schmeinck en staatssecretaris Sharon Dijksma
Angélique Schmeinck kreeg voor de presentatie de gelegenheid om even met de staatssecretaris te praten over het belang van dit onderwerp. Sharon Dijksma steekt meteen van wal over haar gewoontes thuis om voedsel te recyclen. Ondertussen bakt Angélique van restjes kaas en wat bloem flinterdunne kaaswafeltjes, lekker voor bij de piperade (een soort tomatentapenade).

Bekijk de video van de ontmoeting tussen Angélique Schmeinck en Sharon Dijksma: 



Encyclopedie Kliekipedia
De campagne trapt af met het lanceren van de speciaal ontwikkelde website Kliekipedia, een website waar je handige tips en recepten van bekende Nederlanders en van je buurman of –vrouw vindt om restjes te verwerken. Ook zie en hoor je vanaf nu reclamespots op tv en op de radio waarin onder andere de chefs van 24Kitchen, supermarkten en grote bedrijven het verhaal over voedselverspilling vertellen.

  1. Is kwark gezonder dan yoghurt?
  2. Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
  3. Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
  4. Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
  5. Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
  6. In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
  7. Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
  8. Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
  9. Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
  10. Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
  11. Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer
  12. Op zoek naar de beste roti in Utrecht met Amber Brantsen
  13. Jamie Westland onthult zijn favoriete plekken in Den Haag
  14. Foodtrends: Wat eten we in 2025?
  15. 7x smaakvolle budgetproof recepten voor iedereen
  16. 12 praktische tips voor lekker én gezond eten voor weinig geld
  17. Let op! Deze voedingsregels veranderen per 2025
  18. Verken Miljuschka’s 13 nostalgische hotspots in Amsterdam
  19. Dit zijn de 12 lekkerste food-hotspots van Valencia volgens Miljuschka
  20. Ontdek de 10 klassieke hotspots van Antwerpen met Miljuschka

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid , ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.’
Logo 24Kitchen
  • Receptenzoeker
  • Populair
  • TV Gids
  • TV Aanbieders
  • Contact
  • HTML Sitemap
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Pinterest (externe link)
  • YouTube (externe link)
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C