24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement

Corria Houthuizen - wijndeskundige

Corria Houthuizen begon haar loopbaan als communicatie en PR specialist in de cosmeticabranche. Tijdens werkzaamheden in Frankrijk ontmoette ze een “neus”, een man met het unieke talent om parfums te creëren. Hij heeft haar voor het eerst kennis laten maken met wijn en wijnproeven om een geurenkader op te bouwen, zeg maar je neus te trainen. Na een tijdje in Zuid-Frankrijk zo ongeveer elke aanwezige wijnproducent te hebben bezocht, was ze verkocht: wijn moest en zou haar vak worden! En na eerst een paar jaar voor wijnproducenten en importeurs gewerkt te hebben, startte deze vinoloog in 1999 haar eigen bedrijf.

Corria is eigenaar en directeur van de Wine & Food Communication Group, waarin verschillende gespecialiseerde activiteiten en diensten op het gebied van wijn- en food zijn ondergebracht. Samen met haar man heeft ze een wijnspeciaalzaak en wijnbar en bovendien studeert ze momenteel voor de hoogste wijngraad: Magister Vini. Er zijn tot op heden maar vijf mensen die deze titel dragen. 

Voor 24Kitchen zal ze haar expertise inzetten om als 'liquid chef' de Nederlandse consument op laagdrempelige wijze bekend te maken met wijn en andere drankjes. “Ik kan er enorm van genieten als ik mensen kan enthousiasmeren voor wijn, het toegankelijk en begrijpelijk voor ze maken. Maar ook koffie, thee, bier en sappen kennen interessante verhalen en smaken. Eten en koken zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met iets lekkers te drinken. En daar is zoveel over te vertellen en ontdekken dat ik me bij 24Kitchen als een vis in het water voel."

De wijntips van Corria vind je bij de recepten van Impress Your Friends.

 Corria Houthuizen - wijndeskundige