Tatsoi is een Aziatische bladgroenten met stevige groene bladeren. Het heeft veel weg van spinazie maar is in tegenstelling tot spinazie geen bladgroenten, maar een kool. Het is in wezen een mini-variant van de bekende paksoi waarvan je de blaadjes kunt eten.

Chinees of Japans?

Tatsoi is van oorsprong een Chinees product maar groeit al zo lang in Japan dat het daar als een inheemse plantensoort wordt gezien. Het is vooral de milde smaak die het in Japan zo populair maakt. De bladeren zijn knapperig en hebben een zachte, romige textuur. Je kunt het vergelijke met spinazie, maar tatsoi heeft meer zoete, nootachtige tonen. 

Hoe bereid ik tatsoi?

Je kunt tatsoi net als spinazie rauw of kort verwarmd eten. De groente doet het goed als basis voor salades of verschillende wokgerechten. Combineer het liefst met producten als sojasaus en gember. Of gooi het lekker door de stamppot of omelet.

Waar koop ik tatsoi?

De groente is (nog) niet goed verkrijgbaar in de supermarkt, al zou je het bij sommige grote Aziatische toko's wel in het schap zien liggen. Gelukkig kunnen de culi's met groene vingers het gewas makkelijk zelf planten. De groente kan goed tegen kou en kan dus vroeg- of laat in het seizoen gezaaid worden.