Boeken

De Arabische Keuken volgens Mounir

Vol trots presenteerde Mounir Toub zijn eerste kookboek: Mijn Arabische Keuken in boekhandel Scheltema in Amsterdam. Voor hij anderen aan het woord laat, kan hij het niet laten om te zeggen: “dit is mijn Arabische keuken, dus ik wil niet straks horen ‘dat is niet Arabisch of dit is niet zoals mijn moeder het maakte’. Het zijn mijn recepten, geïnspireerd op de beste kok van de wereld: mijn moeder.”

Familiegevoel
Iedereen die aanwezig was bij de boekpresentatie, voelde het familiegevoel wat in de boekenwinkel heerste. Mini-versies van onder andere de bastilla en de ‘snickers’ van Mounirs vrouw gingen rond en er werd geproost met zelfgemaakte ijsthee op basis van rozenbloesem en Marokkaanse thee. Bezoek van onder andere Robert Kranenborg, Corria Houthuizen, Estée Strooker en Hugo Kennis maken het gezelschap compleet.

Versje over vers
Woordkunstenaar Derek Otte heeft speciaal voor Mounir een hilarisch versje geschreven. 

Het kookboek
De befaamde bastilla (een bijzondere, feestelijke taart met combinatie van hartige ingrediënten zoals kip of vis en zoet, bijvoorbeeld poedersuiker en kaneel), tajines, couscous, tabouleh: dit zijn maar enkele van de heerlijke recepten die in het boek staan. Kruiden, specerijen, kikkererwten en oranjebloesem- en rozenwater spelen de hoofdrol in veel gerechten, je verwacht ook niet anders.

Ook broden, Marokkaanse muntthee, Smenn, ingelegde citrusvruchten en kaneelwarka mogen niet ontbreken in dit boek.

Kortom, de Arabische keuken kent heel veel gerechten, die op verschillende manieren worden bereid. Wat is de Arabische keuken voor jou?

Bestel hier het boek