De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Sambal tomaat van Oma Irene

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Sambal tomaat van Oma Irene

Bereidingswijze

Pel de uien en knoflook en snijd in grove stukken. Snijd de laos in kleine stukjes en maal samen met de uien en knoflook fijn in de foodprocessor. Verhit een pan met olie en fruit het mengsel. Snijd de lomboks en rawits in grove stukken en maal fijn in de foodprocessor. Voeg toe aan de pan samen met de trassi en bak even aan. Snijd de tomaten in partjes en verwijder het vruchtvlees. Snijd fijn en voeg toe aan de pan. Voeg de azijn en suiker toe en breng op smaak met zout. Laat de sambal circa 20 minuten sudderen. Voeg suiker toe indien de sambal te pittig is.

Serveren
Serveer de sambal bij Indonesische gerechten.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.