Schuim
Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker en de maïzena erdoor. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit spiraalvormige lage mandjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de eiwitmandjes minstens 2 uur in de oven. Het mooiste resultaat krijg je na een nacht drogen.
Chocoladecrème
Hak de chocolade. Breng de room aan de kook en schenk de room en de rum op de chocolade. Roer goed door tot er een gladde crème ontstaat. Laat de crème, in circa 30 minuten, afkoelen tot hij dik en spuitbaar is. Schep de crème in de spuitzak en spuit rozetjes de op platte kant van de helft van de schuimpjes. Schep in het midden van de crème een theelepel frambozenjam. Druk de platte kant van een niet bespoten schuimpje er tegenaan. Serveer de schuimhoorntjes in caises en bestuif met cacaopoeder.
schuimmandjes met chocoladecrème
Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker en de maïzena erdoor. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit spiraalvormige lage mandjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
0 reacties