De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

honing-mangotaart

Deze heerlijke honing-mangotaart zal zeker in de smaak vallen!

105 min kooktijd
Honing-mangotaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Zanddeeg
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg met de bloem en het zout. Kneed de boter met de poedersuiker en de eidooier glad, voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik. Vet de kartelvorm in, bekleed met het deeg en prik het deeg in. Leg een stukje bakpapier op het deeg en verdeel de blindbakbonen erover. Bak de bodem circa 10 minuten en verwijder het bakpapier en de blindbakbonen.

Mangovulling
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer de mango’s. Meng de mangopuree met de gecondenseerde melk, de eieren, de honing en het kardemompoeder. Giet de vulling in de taartvorm en bak in 30 - 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart iets afkoelen voor je hem aansnijdt.

Citroen clotted cream
Meng de crème fraîche met de mascarpone en de poedersuiker. Breng de clotted cream op smaak met citroensap. Meng goed door en serveer bij de honing-mangotaart.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker