Piedeeg
Meng in de mixer bloem, boter, water, ei en het zout
tot een egaal deeg. Kneed het deeg nog even kort met de hand door. Verpak het
deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Vulling
Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking. Pel en hak de uien grof. Pel en hak de knoflook. Schil en snijd de
waspeen in kleine blokjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en
snijd de paprika’s in blokjes.
Snijd
de runderriblappen in dobbelsteentjes. Verhit een scheut olie en de boter in een pan en
bak het vlees in circa 3 minuten rondom goudbruin. Haal het vlees uit de pan,
voeg nog een scheutje olie toe en fruit de uien, knoflook, winterpeen, paprika,
komijnpoeder, paprikapoeder en de tomatenpuree circa 4 minuten. Voeg de bloem
in één keer toe en laat deze gaar worden. Blus af met de bouillon. Schep het
vlees weer terug in de pan en kook circa 40 minuten tot het vlees gaar is en
bijna uit elkaar valt. Laat de goulash circa 1 uur afkoelen.
Goulashtaart
Verwarm
de oven voor op 180 ºC.
Klop
de eidooiers los en meng door de goulash. Rol het deeg uit en steek er een
cirkel uit voor de bovenkant van de taart die iets groter is dan de springvorm.
Bekleed de ingevette springvorm met de rest van het deeg. Knip of snijd het
overhangende deeg eraf. Laat wel een klein beetje deeg over de rand van de
springvorm hangen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de afkoelde
rijst over de bodem. Giet de vulling in de springvorm. Dek de taart af met de
deegcirkel en druk de randen goed aan en vouw deze naar binnen. Maak met behulp
van een ronde steker een schoorsteentje. Kneed het overgebleven deeg bij elkaar
en rol opnieuw uit. Snijd 3 smalle repen uit het deeg en maak een vlecht. Leg
de vlecht rondom de taart. Meng de eidooier met een scheutje room. Bestrijk de taart met het eidooierroommengsel en bak de taart
in 40 minuten tot 1 uur goudbruin en gaar.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
goulashtaart
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties