Saus
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit
een scheutje olie in een pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg
het bier, whisky, witte wijn, melk en de tomatensaus toe en breng het geheel aan
de kook. Meng het aardappelzetmeel met een beetje water tot een papje, roer door
de saus en kook kort door. Breng op smaak met een beetje mosterd en zout. Pureer
de saus glad met de staafmixer.
Francesinha
Verhit
een grillpan. Besprenkel de biefstukken met olie en gril de biefstuk om en om
circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Besprenkel
de worstjes met olie en gril de worstjes rondom in circa 5 minuten gaar. Snijd
de worstjes doormidden en halveer ze vervolgens in de lengte. Breng op smaak
met een beetje zout en versgemalen peper. Besprenkel de bacon met olie en gril tot
de plakjes krokant zijn.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het brood in 6 plakken van circa 2 cm dik en rooster ze goudbruin. Beleg een plak toast met de worst, vervolgens met de bacon en sluit af met de biefstuk. Herhaal dit nog een keer en eindig met een plak toast. Pak de sandwich met behulp van plasticfolie rondom in met de plakken kaas. Zet de kaas eventueel vast met cocktailprikkers. Zet de sandwich circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de eieren om en om in circa 5 minuten gaar. Laat de dooiers heel. Schenk de saus over de Francesinha.
Vaak wordt de Francesinha geserveerd met een gebakken ei en/of frietjes.
Meld je aan en praat mee