De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

brabantse broeder

135 MIN
Brabantse broeder

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Kook de rozijnen op laag vuur circa 15 minuten in water en laat ze uitlekken. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Verhit melk tot lauwwarm en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Kneed boter, ei, suiker en vanillemerg in het kuiltje door elkaar en meng er beetje bij beetje de bloem door. Kneed tot een soepele deegbal. Laat het deeg, in een ingevette kom, afgedekt met plasticfolie op kamertemperatuur circa 1 uur rijzen.

Amandelspijs
Maal de amandelen met de suiker, speculaaskruiden en eiwit tot amandelspijs.

Brabantse Broeder
Haal het deeg uit de kom, kneed de rozijnen erdoor en rol er 2 bollen van. Rol de bollen uit tot ronde plakken van circa 2 centimeter dik. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het spijs over een plak deeg maar houd 2 centimeter van de rand vrij. Dek het spijs af met de andere plak deeg. Laat de broeder, afgedekt met plasticfolie, circa 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kluts het ei en bestrijk de Brabantse broeder ermee. Bak de Brabantse broeder in circa 12 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker