De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Fruitsalade met granaatappel, vijg en ricotta

Fruit salade maken? Maak indruk met deze feestelijke fruitsalade met granaatappel, vijg en ricotta.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Granatappelsalade met ricotta

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

"Zachte ricotta werkt perfect bij een frisse fruitsalade. Knapperige amandelen maken het een feestelijk geheel."

Bereidingswijze

Fruitsalade met granaatappel, vijg en ricotta

  1. Verwijder het kroontje uit de granaatappel, steek je duimen in de nu ontstane ruimte en breek de granaatappel open. Verwijder de pitjes tussen de witte vliesjes.

    Zorg dat er geen witte vliesjes meekomen bij het verwijderen van granaatappelpitten, deze zijn bitter. 

  2. Snijd de gedroogde vijgen in dunne reepjes met een scherp mes. 

  3. Verhit een koekenpan, rooster de amandelen in een koekenpan goudbruin en hak ze fijn. 

  4. Verdeel de ricotta over 4 bordjes. Meng voorzichtig de granaatappel, vijgen en frambozen en schep over de ricotta. 

  5. Bedruppel naar smaak met honing en bestrooi met de fijngehakte amandelen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.