De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zoete bapao

Laat je verrassen door deze heerlijke zoete variatie op het broodje bapao met mango-vanillesaus!

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Zoete bapao

Bereidingswijze

Deeg
Kneed de bloem, kokosmelk, gist en suiker tot een egaal en soepel deeg.

Vulling
Snijd de ananas in kleine blokjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in kleine blokjes. Hak de pinda’s fijn en meng samen met het fruit en de kokosrasp.

Verdeel het deeg in 12 gelijke balletjes. Maak een kuiltje in het deeg en vul met een theelepel vulling. Vouw het deeg dicht en maak er een bolletje van. Laat de bapao circa 30 minuten rijzen op kleine stukjes bakpapier afgedekt met ingevet plasticolie. Stoom de bapao circa 15 minuten in een stoommandje boven kokend water.

Mango-vanillesaus
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de mangopuree en het vanillemerg aan de kook. Roer de eidooiers los en meng een scheutje van de warme mangopuree door de eidooiers en schenk terug in de pan. Roer goed door en gaar de mango-vanillesaus zonder te koken.

Serveer de mango-vanillesaus bij de bapao.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.