Deeg
Meng
bloem, boter, suiker en zout in een grote kom. Kneed het tot een kruimelig
geheel. Kluts in een apart kommetje het ei en het water. Kneed het deeg tot een
bal en zet het deeg afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten in de koelkast.
Voeg als het deeg te nat is een beetje bloem toe.
Vulling
Verwarm
de oven voor op 180 °C. Breng water met een beetje zout aan de kook. Schil en
snijd de aardappels in grove stukken. Kook de aardappels in de pan met water in
circa 10 minuten gaar. Giet het water af, voeg boter toe en stamp de aardappels
fijn.
Vet
de springvorm in en bekleed de springvorm met bakpapier.
Halveer
het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Rasp de sinaasappelschil.
Voeg vanillemerg, sinaasappelrasp, kokosmelk, eieren, 5-spices en suiker toe
aan het aardappelmengsel en klop met de mixer tot een glad geheel.
Bekleed
de springvorm met het deeg. Schenk de aardappelvulling erin en bak de taart circa 1 uur in de oven. Laat de taart circa 30
minuten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en serveert.
30 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties