Bereiden
Schil en snijd de zoete aardappels in gelijke stukken en kook ze in een pan water met een beetje zout circa 15 minuten bijna gaar.
Snijd de spruitjes in vieren.
Verhit een scheut olijfolie om in te bakken in een koekenpan en bak de spruitjes circa 5 minuten tot ze bruin beginnen te worden maar nog een goede bite hebben. Voeg het amandelschaafsel toe en bak mee tot het goudbruin is.
Snijd de kabeljauw in kleine blokjes, voeg toe aan de pan met aardappels als ze bijna gaar zijn en kook nog 5 minuten.
Snijd de Amsterdamse uitjes in vieren. Snijd de bosuitjes fijn.
Pers de sinaasappel uit boven een kommetje.
Pluk en snijd de salie in reepjes en meng met een flinke scheut olijfolie extra vierge door het sinaasappelsap.
Giet de aardappels af, stamp voorzichtig door elkaar met een pureestamper en breng op smaak met olijfolie extra vierge, een beetje zout en versgemalen peper.
Meng de spruitjes met amandelen, de bosuitjes en de Amsterdamse uitjes door de zoete aardappelbrandade.
Serveren
Schep de zoete aardappelbrandade op bord en lepel de sinaasappel-salieolie erover en eromheen.
0 reacties