De websites van 24Kitchen maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Zelfgemaakte pizza

Rating 0/5
  • Verwarm de oven voor op 220°C 
  • Leg bakpapier op de bakplaat. 

Het deeg:

  • Roer bloem met gist en suiker met een garde door elkaar.
  • Voeg het water en zout toe.
  • Kneed het tot een soepel deeg.
  • Laat circa 10 minuten rusten.
  • Dit is genoeg deeg voor 1 normale pizza en 3 kinderpizza’s of 2 normale pizza’s.

De tomatensaus:

  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Meng de tomatenblokjes met de knoflook en Italiaanse kruiden.

De pizza:

  • Rol de helft van het deeg uit en bedek hiermee de bakplaat.
  • Smeer de tomatensaus over het pizzadeeg
  • Halveer de cherrytomaatjes
  • Snijd de courgette in dunne plakken
  • Beleg de pizza met de courgette en cherrytomaatjes
  • Bak de pizza in circa 12-15 minuten goud bruin in de oven.
  • Snijd de vijgen in partjes.
  • Was en droog de rucola goed.
  • Beleg de pizza met de seranoham, vijgen en rucola.
  • Besprenkel de pizza met balsamico azijn

Bodem kinderpizza:

  • Rol 1/6 van het deeg uit en bedek hiermee de bakplaat.
  • Smeer de tomatensaus over het pizzadeeg
  • Snijd de ingrediënten voor het beleg.
  • Laat de kinderen zelf hun pizza beleggen met de gesneden ingrediënten.

Voorbeeld kinderpizza maken:

  • Beleg de pizza met zwarte olijven als ogen
  • Gebruik een gehalveerd cherrytomaatje als neus
  • Gebruik in reepjes gesneden paprika als mond

Afbakken kinderpizza:

  • Bak de pizza in circa 12-15 minuten goud bruin in de oven
  • Garneer af met bieslook als snorharen, basilicumblaadjes als oren en reepjes appel als haar.

Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen