24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Zelfgemaakte pizza

Rating 5/5
  • Verwarm de oven voor op 220°C 
  • Leg bakpapier op de bakplaat. 

Het deeg:

  • Roer bloem met gist en suiker met een garde door elkaar.
  • Voeg het water en zout toe.
  • Kneed het tot een soepel deeg.
  • Laat circa 10 minuten rusten.
  • Dit is genoeg deeg voor 1 normale pizza en 3 kinderpizza’s of 2 normale pizza’s.

De tomatensaus:

  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Meng de tomatenblokjes met de knoflook en Italiaanse kruiden.

De pizza:

  • Rol de helft van het deeg uit en bedek hiermee de bakplaat.
  • Smeer de tomatensaus over het pizzadeeg
  • Halveer de cherrytomaatjes
  • Snijd de courgette in dunne plakken
  • Beleg de pizza met de courgette en cherrytomaatjes
  • Bak de pizza in circa 12-15 minuten goud bruin in de oven.
  • Snijd de vijgen in partjes.
  • Was en droog de rucola goed.
  • Beleg de pizza met de seranoham, vijgen en rucola.
  • Besprenkel de pizza met balsamico azijn

Bodem kinderpizza:

  • Rol 1/6 van het deeg uit en bedek hiermee de bakplaat.
  • Smeer de tomatensaus over het pizzadeeg
  • Snijd de ingrediënten voor het beleg.
  • Laat de kinderen zelf hun pizza beleggen met de gesneden ingrediënten.

Voorbeeld kinderpizza maken:

  • Beleg de pizza met zwarte olijven als ogen
  • Gebruik een gehalveerd cherrytomaatje als neus
  • Gebruik in reepjes gesneden paprika als mond

Afbakken kinderpizza:

  • Bak de pizza in circa 12-15 minuten goud bruin in de oven
  • Garneer af met bieslook als snorharen, basilicumblaadjes als oren en reepjes appel als haar.

Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen