De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalm & paksoi met hoisinsaus

Een lekkere maaltijd uit het programma De Frisse Start. Deze zalm & paksoi met hoisinsaus staat al binnen een half uur op tafel!

30 min (voor)bereidingstijd
Zalm & paksoi met hoisinsaus

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Was en snijd de paksoi in stukken. Pel en snijd de knoflook. Pel en snijd de rode ui in partjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. 

Schil de gember. Snijd de zalm in stukken en bestrooi ze met vijfkruidenpoeder, zout en peper. Verhit een scheut olie in een wok. Roerbak de zalm rosé en haal de vis uit de wok. Verhit nog een scheutje olie in de wok en roerbak de paksoi, peper, knoflook en ui. 

Rasp de gember erboven en bak even mee. Voeg de hoisinsaus en eventueel een scheutje water toe. Roerbak nog 1 minuut. Leg de zalm terug in de pan en warm het gerecht nog 1 minuutje. Bestrooi het gerecht met grofgehakte cashewnoten en korianderblaadjes. Serveer met de bruine jasmijnrijst.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker