De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Yoghurtsoep met saffraan en anijsbruschetta

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Yoghurtsoep met saffraan en anijsbruschetta

Bereidingswijze

Bouillon
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de ui en knoflook 5-10 minuten op laag vuur. Week de saffraan in een scheutje water. Voeg het saffraanwater en de bouillon toe. Rasp de citroenschil erboven en breng aan de kook. Laat op laag vuur circa 30 minuten zachtjes trekken.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Anijsbruschetta
Snijd het brood in mooie stukjes en rooster ze knapperig in een droge koekenpan. Meng de anijszaadjes met wat olie. Bestrijk de broodjes met de anijsolie en bestrooi met een snufje zout.

Yoghurtsoep
Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer door de yoghurt. Roer de yoghurt los met een scheutje hete bouillon en voeg voorzichtig toe aan de soep. Pureer de soep met een staafmixer.

Serveer
Strooi de pijnboompitten over de soep en serveer de yoghurtsoep met de anijsbruschetta.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.