De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Wokschotel met malse, krokante kip

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Wokschotel met malse, krokante kip

Bereidingswijze

Kip
Meng de karnemelk met de sweet chilisaus. Voeg de kippendijen toe en marineer circa 4 uur. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Dep de kippendijen droog en wentel door de maïzena. Verhit de olie in een pan en bak de kip in circa 3 minuten om en om goudbruin. Laat uitlekken en leg ze in een ovenplateau. Gaar de kip circa 15 minuten in de oven.

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Saus
Breng in een pan de ketchup, azijn, water, worcestersaus en suiker aan de kook. Roer het aardappelzetmeel aan met een scheutje water tot en schenk. Al roerend, bij de kokende saus. Laat de saus in 2 minuten dik worden. Haal de pan van het vuur. Voeg indien nodig een scheutje water toe als de saus te dik is geworden. Wok schotel Snijd de lente-uien in schuine stukken. Pel en snijd de ui in halve parten van 2 centimeter dik. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer 2 minuten. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Rang de sugarsnaps. Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de groente 2 minuten. Blus af met de saus en meng de gefrituurde kip erdoor.

Serveer
Verdeel de rijst over borden en verdeel de wokschotel erover.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.