De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witte chocolademousse met stroperige stoofperen

Breng de wijn, port, rietsuiker, vanillestokjes en de kruidnagels aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat dit wijnmengsel afkoelen.

Schil de peren, snijd de kontjes vlak en zet ze naast elkaar in een (stoof)pan. Voeg het afgekoelde wijnmengsel toe, breng langzaam aan de kook en laat de peren op zeer laag vuur circa 2 uur stoven tot ze zacht aanvoelen, maar nog wel stevig zijn. Haal de peren en specerijen uit het stoofvocht. Kook het vocht tot de helft in of tot het licht stroperig is. Snijd de peren in parten, verwijder het klokhuis en leg de parten peer in de siroop. Verwarm op laag vuur tot de stroop door de peren wordt opgenomen.

120 min kooktijd
Witte chocolademousse met stroperige stoofperen

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Dit recept is afkomstig uit het boek Feest!. Meer heerlijke inspiratie voor kerst en meer? Bestel jouw exemplaar hier.

Stroperige stoofperen
Breng de wijn, port, rietsuiker, vanillestokjes en de kruidnagels aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat dit wijnmengsel afkoelen.

Schil de peren, snijd de kontjes vlak en zet ze naast elkaar in een (stoof)pan. Voeg het afgekoelde wijnmengsel toe, breng langzaam aan de kook en laat de peren op zeer laag vuur circa 2 uur stoven tot ze zacht aanvoelen, maar nog wel stevig zijn. Haal de peren en specerijen uit het stoofvocht. Kook het vocht tot de helft in of tot het licht stroperig is. Snijd de peren in parten, verwijder het klokhuis en leg de parten peer in de siroop. Verwarm op laag vuur tot de stroop door de peren wordt opgenomen.

Witte chocolademousse
Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Breng de slagroom aan de kook. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en laat ze al roerend oplossen. Voeg de likeur toe. Hak de chocolade in kleine stukjes en schep ze in een schaal. Schenk het warme roommengsel over de chocolade en laat dit al roerend smelten. Laat die afkoelen en minstens anderhalf uur goed koud worden in de koelkast.

Klop de mousse daarna luchtig met de handmixer en schep hem in de spuitzak. Spuit de chocolademousse in de glazen en verdeel de cantuccinikoekjes en de partjes peer erover. Bestrooi met blauwe bessen en garneer met een toefje munt.

Dit recept is afkomstig uit het boek Feest!. Meer heerlijke inspiratie voor kerst en meer? Bestel jouw exemplaar hier.

De chefs vieren kerst in Lapland met elkaar. Iedereen kookt een andere gang van het kerstdiner. Hasselback potatoes, focaccia met rozemarijn, olijven en sinaasappel, peren met marsala en kruidnagel, in wodka gemarineerde zalm, gebakken rendierbiefstuk en gebraden kerstkalkoen staan onder andere op het menu. Met deze tips en recepten kun jij ook dit fantastische kerstdiner op tafel zetten. De aflevering eindigt in een fantastisch diner met speciale gasten…

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker