De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witte-aspergerisotto

Het witte goud eten in een goddelijke combinatie? Probeer deze aspergerisotto met straciatella.

45 min voorbereidingstijd
risotto met witte asperges en burrata

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Witte asperges zijn heel lekker te combineren met een romige tegenhanger. Straciatella di burrata is wel hét perfecte ingrediënt hier voor."

Bereidingswijze

Witte-aspergerisotto

  1. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de harde onderkant. 

    Voeg de onderkanten en schillen toe aan de groentebouillon om de smaken erin te laten trekken. Of maak er zelf aspergebouillon van.

  2. Voeg de asperges toe en kook deze in 10 minuten gaar. Haal deze uit het water en laat even staan.

  3. Snipper de ui. Rasp de Parmezaanse kaas.

  4. Smelt de helft van de boter in een grote pan en fruit de ui aan op laag vuur. Voeg na 5 minuten de risottorijst toe en bak nog 2 minuten mee.

  5. Schenk hier de wijn bij en laat  verdampen. Voeg  schep-voor-schep de groentebouillon toe. Blijf dit herhalen tot de risotto gaar is (ongeveer 20 minuten).

  6. Snijd 4 cm van de kopjes van de asperges af, deze bewaar je voor de garnering. Snijd de overige asperges in stukken van 2 cm.

  7. Zet, als de risotto beetgaar is, het vuur uit en voeg de aspergestukjes, boter en Parmezaanse kaas toe. Meng goed door tot alles is gesmolten.

  8. Breng de witte-aspergerisotto op smaak met verse peper en verdeel over vier borden. Maak af met de kopjes van de asperges en de stracciatella di burrata.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker