Witte-aspergerisotto
-
Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de harde onderkant.
-
Voeg de asperges toe en kook deze in 10 minuten gaar. Haal deze uit het water en laat even staan.
-
Snipper de ui. Rasp de Parmezaanse kaas.
-
Smelt de helft van de boter in een grote pan en fruit de ui aan op laag vuur. Voeg na 5 minuten de risottorijst toe en bak nog 2 minuten mee.
-
Schenk hier de wijn bij en laat verdampen. Voeg schep-voor-schep de groentebouillon toe. Blijf dit herhalen tot de risotto gaar is (ongeveer 20 minuten).
-
Snijd 4 cm van de kopjes van de asperges af, deze bewaar je voor de garnering. Snijd de overige asperges in stukken van 2 cm.
-
Zet, als de risotto beetgaar is, het vuur uit en voeg de aspergestukjes, boter en Parmezaanse kaas toe. Meng goed door tot alles is gesmolten.
-
Breng de witte-aspergerisotto op smaak met verse peper en verdeel over vier borden. Maak af met de kopjes van de asperges en de stracciatella di burrata.
0 reacties