De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

wildragout

Een heerlijk herfstgerecht van wildragout met paddenstoelen en cranberries in bladerdeeg.

120 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Wildragout

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Wel de pruimen voor de ragout circa 2 uur in warm water.

Bladerdeegbakje
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Splits het ei en klop het ei los met een scheutje water. Leg een plak bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd vervolgens uit de overige plakken bladerdeeg vierkanten van 17 bij 17 centimeter, zodat je randen van 3 centimeter overhoudt. Deze randen gebruik je om het bakje te maken. Stapel de buitenranden op elkaar op het hele vel bladerdeeg. Strijk tussen elke laag eigeel. Prik de bodem in met een vork om souffleren tegen te gaan. Bestrijk het geheel met eigeel en bestrooi met de sesamzaadjes. Bak het bladerdeeg in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. NB: dit recept is gebaseerd op 4 personen. Maak je dit recept voor minder personen, maak dan het bladerdeeg bakje kleiner. Behoud wel altijd 4 lagen bladerdeeg op elkaar voor het bakje.

Ragout
Maak voor de ragout eerst een roux door de boter te laten smelten in een ruime pan. Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook. Voeg de ui, knoflook en bloem toe aan de boter en laat in circa 2 minuten garen. Voeg al roerende de wildbouillon en de laurier toe en laat dit circa 5 minuten koken. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de wildpoulet in circa 5 minuten bruin. Voeg deze toe aan de ragout.

Snijd het wit van de prei in halve ringen. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in gelijke stukken. Verhit in de koekenpan van het vlees een scheutje olie en bak de prei en paddenstoelen in circa 4 minuten gaar. Voeg ze toe aan de ragout. Voeg de cranberry’s toe en roer goed door.

Schil en snijd de bospenen schuin in dunne plakjes. Voeg ze samen met de room en pruimen als laatste toe en kook de ragout nog circa 5 minuten. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pluk de selderij en hak deze fijn.

Serveren
Schep de ragout in de bakjes en bestrooi met de selderij. Aan tafel kan iedereen zelf een deel afsnijden.Thema: herfst

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Is dit écht een voorgerecht?
Evelyne Bennink
21-10-2023

Ook lekker