Jus van uien
Verhit een eetlepel olijfolie en de boter in een pan. Pel en snijd 2 uien en sudder deze in ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de suiker toe en roer alles, op een iets hoger vuur, 5 minuten goed door. Als de uien bruin zijn, voeg dan de bloem, de wijn, het kokende water en de bouillonpoeder toe. Voeg peper en zout naar smaak toe en laat 10 minuten pruttelen.
Wagyrund, aardappel, ui en ei
Plaats een pan op het rooster van de barbecue. Schil de aardappels en snijd ze in dikke schijven. Pel de knoflook en twee uien, snijd ze in grote stukken. Verwarm olijfolie in de pan en bak daar de aardappelschijfjes in. Bak de uien en knoflook mee. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rozemarijn grof en leg ze op een stuk aluminiumfolie op de barbecue. Blus de rozemarijn af met een slok bier en schep de rozemarijn bij de aardappels in de pan. Wanneer de aardappels bruingebakken zijn, breek dan de eieren over de aardappels en bak mee in de pan. Voeg naar smaak een paar eetlepels jus en bier toe.
Snijd Wagyu-vlees in 4 gelijke stukken en leg het vlees aan de zijkant van de barbecue. Besprenkel het vlees met olijfolie. Rooster het vlees zo’n 3 tot 4 minuten per kant.
0 reacties