De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

wagyurund op buitenvuur met aardappel, ui en ei

Sterrenchef Hans van Wolde deelt het recept voor een heerlijke wagyurund op buitenvuur met aardappel, ui en ei. Dus wil jij indruk maken op je gasten tijdens het kerstdiner? Dan is dit het ideale gerecht!

Wagyurund op buitenvuur met aardappel, ui en ei

Een recept van

Hans van Wolde

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Jus van uien

Verhit een eetlepel olijfolie en de boter in een pan. Pel en snijd 2 uien en sudder deze in ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de suiker toe en roer alles, op een iets hoger vuur, 5 minuten goed door. Als de uien bruin zijn, voeg dan de bloem, de wijn, het kokende water en de bouillonpoeder toe. Voeg peper en zout naar smaak toe en laat 10 minuten pruttelen. 

Wagyrund, aardappel, ui en ei

Plaats een pan op het rooster van de barbecue. Schil de aardappels en snijd ze in dikke schijven. Pel de knoflook en twee uien, snijd ze in grote stukken. Verwarm olijfolie in de pan en bak daar de aardappelschijfjes in. Bak de uien en knoflook mee. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rozemarijn grof en leg ze op een stuk aluminiumfolie op de barbecue. Blus de rozemarijn af met een slok bier en schep de rozemarijn bij de aardappels in de pan. Wanneer de aardappels bruingebakken zijn, breek dan de eieren over de aardappels en bak mee in de pan. Voeg naar smaak een paar eetlepels jus en bier toe.

Snijd Wagyu-vlees in 4 gelijke stukken en leg het vlees aan de zijkant van de barbecue. Besprenkel het vlees met olijfolie. Rooster het vlees zo’n 3 tot 4 minuten per kant.

Krijg jij al uitslag bij de gedachte aan het kerstdiner, maar wil je wel graag indruk maken met nieuwe gerechten? Kijk dan naar de X-Masterclasses met Hans van Wolde, waarin de bekende sterrenchef van restaurant Beluga Loves You jou helpt op weg naar een culinair onbezorgde kerst. 

Tijdens speciale masterclasses geeft Hans handige tips & tricks zodat je thuis op hoog niveau, maar toegankelijke wijze aan de slag kan. Hierbij staan technieken & bereidingen zoals pocheren, konfijten en fileren centraal, waarmee je alle kanten op kan. Vanuit deze basis laat Hans zien dat je hiermee de perfecte basis hebt voor een gerecht en eigenlijk alle kanten op kan. Vervolgens kun je hiermee zelf aan de slag op weg naar een stressvrij kerstdiner! 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker