De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Turkse yoghurtsoep & Libanese Labne sandwich

Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van Turkse yoghurtsoep en Libanese Labne sandwich!

180 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Turkse yoghurtsoep & Libanese Labne sandwich

Bereidingswijze

Turkse yoghurtsoep
Pel en snipper de uien. Pel en rasp de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de uien en knoflook circa 7 minuten op laag vuur. Roer de maïzena aan met een scheutje water.
Voeg de yoghurt, maïzena-papje, de helft van de gedroogde munt en het water toe. Breng op matig vuur al roerende tegen de kook aan. Niet laten koken want dan kan de yoghurt alsnog schiften. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pluk de munt en snijd de blaadjes in fijne reepjes. Serveer de soep in kommen en bestrooi met de verse munt en de rest van de gedroogde munt en sumak. Bedruppel eventueel met wat extra olijfolie.

Libanese labne sandwich
Meng voor de Labne de Turkse yoghurt met een flinke snuf zout en schep in een theedoek op een zeef. Laat de Labne circa 3 uur uitlekken.*

Schep in het midden van de flatbreads een flinke laag labne. Pluk de peterselie en munt en verdeel de blaadjes erover. Verwijder de pit van de olijven en verdeel de olijven over de flatbreads. Snijd de tomaten in partjes en snijd de komkommer in schuine stukjes. Verdeel tomaat en komkommer in de lengte over de labne op de flatbreads.
Bestrooi met za’atar en een beetje zout en besprenkel met een klein scheutje olijfolie.

Rol de sandwiches op en serveer.

*Je houdt waarschijnlijk Labne over, verdeel die over een bordje en besprenkel met olijfolie. Lekker als dip met brood.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.