De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tropische zeevruchten op arubaanse stijl

30 min (voor)bereidingstijd
Tropische zeevruchten op Arubaanse stijl

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Dressing
Halveer de papaja over de lengte, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de papaja in een blender. Voeg het sap van de limoen toe.
Halveer de madame Jeanette en verwijder de zaadlijst. Snijd de madame Jeanette in ragfijne stukjes.
Voeg een theelepel van de madame Jeanette toe aan de blender en draai tot een gladde pulp. Voeg langzaam de olie toe.

Salade
Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Meng de avocado en lente-uitjes door de sla.

Wontonvellen
Verwarm de frituur voor op 180 ºC.
Leg voorzichtig 1 wonton vel in de frituur en druk met een lepel in het midden van het wonton vel zodat er een bakje ontstaat. Haal het vel uit de frituur en bestrooi direct met een beetje zout. Herhaal tot je alle vellen gefrituurd hebt.

Tropische zeevruchten
Breng het water aan de kook in een pan waar het stoommandje op past.
Snijd de gember doormidden. Haal met een dunschiller de schil van de limoen. Voeg de gember, limoenschil en sojasaus toe aan het water. Zet het stoommandje op de pan.

Dit recept komt uit de aflevering over Aruba van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker