De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tropische fruitzooi & mango-soepstengel

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Tropische fruitzooi & mango-soepstengel

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Mango-soepstengel
Rol de plakjes bladerdeeg voorzichtig uit tot een rechthoekige plak. Splits het ei en klop de eidooier los met een beetje water. Bestrijk de plakken voor de helft met een dun laagje eidooier en de andere helft van de plak met de mangopuree. Vouw de plak dubbel en druk licht aan. Bestrijk de bovenkant met eidooier. Bestrooi met suiker en vries de soepstengel, in circa 1 uur, kort aan.

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Snijd het bladerdeeg in dunne repen van circa 5 millimeter en draai er een soepstengel van. Druk het uiteinde vast op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconenbakmatje. Bak de soepstengels in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Zoete bouillon voor de fruitzooi
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de witte wijn met de suiker, vanillestokje en -merg, kaneelstokjes, kardemom en steranijs aan de kook. Halveer de sinaasappel en limoen en knijp het sap eruit. Laat samen met de schil circa 30 minuten meetrekken. Roer het aardappelzetmeel aan met een scheutje water. Meng beetje bij beetje door de kokende bouillon zodat deze bindt. Laat de bouillon afkoelen. Zeef de bouillon. Verdeel de zoete bouillon over de soepborden.

Vulling voor de fruitzooi
Maak de mango schoon en snijd in dunne plakjes, schil de pitahaya en steek er met een bolletjesboor bolletjes uit. Pel de ramboutans en de lychees, haal de pit eruit en halveer ze. Snijd de kumquats in kleine plakjes. Verdeel al het fruit in de zoete bouillon.

Serveer
Serveer met een bol of een quenelle mangosorbet en de soepstengels. Bestuif met poedersuiker en garneer met de karma orchideeën.

TIP: let op: niet elke orchidee is eetbaar. Vraag dat altijd na.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker