Cake
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Breng het water aan de kook, los er de cacaopoeder in op en laat afkoelen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de bloem, suiker, zout, vanillemerg en bakpoeder met elkaar. Voeg dit toe aan de bloem. Voeg de kokosmelk, olie en eieren toe en roer tot een glad beslag. Meng vervolgens het cacaowater door het beslag. Vet de springvormen in met boter. Bekleed de vormen met bakpapier en verdeel het beslag erover. Bak de cake in de oven in circa 50 minuten goudbruin en laat afkoelen.
Mascarpone-kokoscrème
Rooster de kokosrasp in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten goudbruin. Roer de boter met poedersuiker en 4 eetlepels kokosrasp luchtig. Roer de mascarpone glad en meng de boter erdoor.
Besmeer één plak cake met mascarpone-kokoscrème en leg de andere plak cake erop. Besmeer de buitenkant met mascarpone-kokoscrème. Bestrooi de bovenkant en zijkant van de taart met de resterende kokosrasp.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
tropische chocolade-kokostaart
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties