De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tortilla met gepofte paprika

Verwarm een frituurpan voor op 150 °C. Schil en snijd de aardappels in gelijke blokjes. Was en droog de aardappelblokjes en frituur ze in circa 6 minuten gaar. De precieze baktijd is afhankelijk van het formaat van de aardappelblokjes.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Tortilla met gepofte paprika

Bereidingswijze

Verwarm een frituurpan voor op 150 °C. Schil en snijd de aardappels in gelijke blokjes. Was en droog de aardappelblokjes en frituur ze in circa 6 minuten gaar. De precieze baktijd is afhankelijk van het formaat van de aardappelblokjes. Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de bosuien in schuine ringen. Snijd de gepofte paprika’s in repen. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de uien goudbruin en gaar. Klop de eieren goed los in een ruime kom en meng met de aardappelblokjes, ui, bosui en gepofte paprika’s en breng op smaak met het gemberpoeder, een beetje zout en versgemalen peper. Verhit de olijfolie en de boter in een antiaanbakpan en schenk het mengsel erin. Bak de tortilla circa 20 minuten op laag vuur tot de bovenkant gestold is en de onderkant en zijkanten goudbruin zijn. Keer de tortilla om met behulp van een bord of een deksel. Laat de tortilla nog 5 minuten op de andere kant garen.

Ramadan is een periode van vasten waarin je niet eet en drinkt van dageraad tot zonsondergang. Het doel van de Ramadan is, dat je door het vasten ervaart hoe minderbedeelden het hebben, je wilskracht versterkt, je ziel reinigt en ook je lichaam (je ‘verschoont’ immers je smaakpapillen).

Als we Mounir mogen geloven: alles smaakt anders, zelfs water smaakt sterker en lekkerder waardoor je meer van het eten geniet. Deze recepten uit de Arabische keuken zijn het uitproberen waard, op welk moment van de dag je ze dan ook eet.


Harsha met smen (Arabisch panbrood met gerijpte boter)

Bissara met knoflooksoldaatjes en korianderpesto

Parelcouscous met sinaasappel-muntdressing

Saffraanrijst met garnalen en kikkererwten

Kip K'dra met kikkererwten en gebakken radicchio

Sockeye zalm met kruidige couscouskorst en salade van lof en granaatappel

Gevulde groente op Turkse wijze

Citrus en dadels met muntpesto en zoetgemarineerde tomaatjes

Mango mazhar la glace

Binnenkort vind je op deze pagina ook meer informatie over de Ramadan en vasten in verschillende vormen.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.