De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

torta al limone met italiaans schuim en basilicum-citroensiroop

45 min kooktijd
Torta al limone met Italiaans schuim en basilicum-citroensiroop

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en schep de suiker erbij. Smelt de boter en roer door de koekkruimels. Vet het taartvormpje in en bekleed met bakpapier. Druk het koekjesmengsel uit over de bodem. Maak een bodem van ongeveer een 0,5 cm hoog. Zet de bodem in de vriezer om op te stijven.

Halveer het vanillestokje en schraap de merg eruit. Kook het sap van de citroenen met de suiker, de steranijs, de vanillemerg en het vanillestokje in tot een dikke heldere siroop. Voeg de laatste 2 minuten de basilicum toe. Zeef de siroop.

Klop in de keukenmixer de dooiers los met de gecondenseerde melk. Giet het limoensap erbij en klop goed door. Schenk het mengsel op de taartbodem en bak de taart nog circa 7 tot 10 minuten gaar. Laat de taart afkoelen in de vriezer tot de vulling stijf is.

Breng in een pan het water en de suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Klop de eiwitten in de keukenmixer tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Verdeel het Italiaanse schuim over de taart. Brand het schuim af met een gasbrander.

Serveer de taart met de siroop.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker