Makreel
Was de makrelen. Gebruik hiervoor eventueel asem water. Meng hiervoor de asem tamarinde met water en wrijf de makrelen ermee in. Vul de makrelen met de kemangiblaadjes. Bewaar een paar blaadjes voor de garnering. Vul elke makreel met een halve lombok. Bestrooi de makreel met zout en masseer het in de vis. Leg de makrelen op een bananenblad in een stoommandje en stoom ze circa 20 minuten op circa 80℃ tot 90℃.
Tjoloh tjoloh
Pel en snipper de rode ui fijn. Snijd de lomboks voor de helft in ringetjes en snijd de andere helft fijn. Meng de ketjap, rode ui en rode peper in een kom. Voeg het limoensap en de sambal badjak toe. Snipper de kemangiblaadjes en voeg toe en meng goed door elkaar.
Serveren
Serveer de vis met witte rijst op een bord en giet de saus erover. Garneer met fijngesneden rode lomboks en kemangiblaadjes.
0 reacties