De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

thiéboudienne

Met dit recept maak je zeker indruk en zet je een heerlijke Afrikaanse maaltijd op tafel!

Thiéboudienne

Een recept van

Bereidingswijze

Bereiding

Maal 3 teentjes knoflook, peterselie, zout, peper en de chili in een vijzel. Maak 3 of 4 ondiepe sneden in de vis en doe hier het mengsel van gemalen ingrediënten in, zodat het goed kan marineren.

Verhit de olie in een pan. Fruit de gesneden ui, voeg hier de tomatenpuree en het zout aan toe, verdun met 2 eetlepels water. Voeg dan de garnalenpasta toe. Laat dit 2 minuten pruttelen. Voeg de vis toe en laat dit ongeveer 5 minuten in de saus koken.

Snijd ondertussen alle groenten in medium grote blokjes. Voeg deze toe aan de vis en giet er 1,5 liter bij. Laat dit 60 minuten op het vuur staan.

Kook of stoom in de tussentijd de rijst.

Als de groenten gaar zijn, haal ze dan uit de pan, evenals de vis. Voeg nog wat knoflook en peper toe aan de saus en laat heel kort meekoken. Giet de gekookte rijst af.

Serveren

Serveer de rijst, vis en de groenten apart op het bord en giet de saus over de vis en groenten.

 

… dat eet hij niet. Is dit oud-Hollandse spreekwoord nog steeds van toepassing? 

In Wat De Boer Niet Kent gaan koks uit alle windstreken de uitdaging aan om onze nuchtere boerengezinnen eens wat anders voor te schotelen dan de Hollandse pot. Een week lang wordt de keuken van de boer overgenomen door hobbykoks en professionele chefs uit andere culturen. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld Surinaamse roti op maandag, Japanse teriyaki op dinsdag, Marokkaanse tajine op woensdag: lukt het de koks de culinaire horizon van de boer te verbreden? Of houdt het boerengezin het voortaan weer veilig bij een AVG'tje?
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker