Wel de abrikozen een dag van tevoren in vanillesiroop met water.
Karamel
Verwarm een pan en karamelliseer de suiker beetje bij beetje tot de suiker lichtbruin is. Schenk de karamel in de 4 kleine taartvormen.
Tarte tatin
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Hak de tijm fijn en strooi op de karamel. Leg de abrikozen in een vergiet en laat goed uitlekken. Halveer de abrikozen. Verdeel de abrikozen over de karamel. Rol de bladerdeegplakjes licht uit tot de plak rondom een centimeter groter is dan de bakvorm. Prik het deeg gelijkmatig in met een vork. Splits het ei. Drapeer het deeg over de abrikozen. Lak het bladerdeeg af met eigeel en bak af in circa 20 minuten. Keer de taartjes direct voorzichtig om als ze uit de oven komt.
Verwarm een koekenpan en rooster de amandelen goudbruin. Halveer de vanille over de lengte en schraap het merg eruit. Voeg dit toe aan de crème fraîche en roer goed door.
Serveren
Serveer de tarte tatin lauwwarm met een bol vanille-ijs, vanille-crème fraiche en verse munt. Bestrooi met gebruineerde amandelen.
TIP:
Je kunt natuurlijk ook zelf vanillesiroop maken waar de abrikozen in kunnen wellen. Breng een gelijke hoeveelheid water met suiker aan de kook. Halveer een vanillestokje over de lengte en schraap het merg eruit, voeg dit toe aan de suikersiroop en laat afkoelen.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties