De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tamarindesoep van curaçao met rode ui funchi

120 MIN
Tamarindesoep van Curaçao met rode ui funchi

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Tamarindesoep
Verwijder de schil van de tamarinde en laat een nacht in de kom water staan. Giet de tamarinde af. Breng de tamarinde met het water aan de kook en laat circa 45 minuten koken.

Schep de tamarinde uit de pan. Snijd de peper fijn en voeg samen met de suiker, rozijnen en het kaneelstokje toe aan het kookvocht. Roer de maïzena aan met flinke scheut water en voeg toe aan de pan. Roer het geheel goed door. Serveer met funchi of met geroosterd brood.

Funchi met rode ui
Breng het water aan de kook en voeg het zout en de margarine toe. Strooi, al roerend met een pollepel, het maïsmeel erbij. Kook de pap al roerende in circa 8 minuten gaar.

Pel en snipper de rode ui en roer de ui door de funchi. Giet de pap in een nat gemaakte kom, druk goed aan met een natte pollepel. Draai het bord om en laat de funchi eruit glijden. Snijd de funchi in stukken.

TIP: je kunt de soep ook in een uitgehold brood serveren. Let daarbij wel goed op dat de buitenkant van het brood hard genoeg is.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker