De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Suquet

Een heerlijke mediterraanse vissoep met heekfilet, tomaat en gekruide aardappel.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Suquet

Bereidingswijze

Sofregit

Pel en snijd de ui en de helft van de knoflook heel fijn, snijd de tomaten grof. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en stoof de ui en knoflook circa 15 minuten. Voeg 2 el water toe. Voeg na 5 minuten de tomaten en wat zout toe, stoof het geheel nog 15 minuten Pureer de sofregit in de beker van de staafmixer.

Picada

Hak de peterselie. Stamp in een vijzel de amandelen, grof gehakte peterselie, citroenrasp, de saffraan, de overgebleven knoflook met wat zout tot een hele fijne pasta.

Suquet

Snijd de aardappels in lange, dunne parten. Doe de sofregit in een diepe pan. Voeg de aardappels, 1 el picada en wat extra zout toe. Voeg eventueel wat water toe om het geheel wat vloeibaarder te maken. Kook de aardappels in de soep gaar. Snijd de heekfilet in repen. Roer de rest van de picada door de soep en voeg de vis toe. Gaar de vis circa 15 min in de soep.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.