Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de botten uit de kippendijen en snijd de kip in stukjes. Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge pan.
Meng de sake met de mirin, sojasaus en de poedersuiker en laat circa 2 minuten inkoken. Roer het aardappelzetmeel aan met een scheutje water en schenk beetje bij beetje bij de kokende teriyakisaus tot de saus yoghurt dik is.
Snijd de broccoli in roosjes. Blancheer de broccoli en de peultjes circa 2 minuten en laat afkoelen in koud water. Snijd de lente-ui in chinoise. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Verhit een scheut olie in een wok. Bak de kip in 3 minuten rondom goudbruin. Voeg de peulen, broccoli, lente-ui en paprika toe. Bak circa 2 minuten mee en voeg de teriyaki-saus toe.
Serveren
Verdeel de witte rijst over borden en verdeel de wokschotel erover. Strooi ter garnering sesamzaad over het gerecht.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
supersnelle kip teriyaki wokschotel
15 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties