De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sticky toffee bread and butterpudding

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Sticky toffee bread and butterpudding

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Karamelsaus

Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een pan. Breng in een andere pan de slagroom aan de kook. Blus de karamel af met de kokende slagroom en laat koken tot de karamel opgelost is. Haal de karamelsaus van het vuur en roer de boter erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen. Vet de ovenschaal in. Schenk de karamelsaus in de ovenschaal.

Bread and butterpudding
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Smelt de boter. Breek het suikerbrood in stukken. Meng het brood met de melk, suiker, ei en de boter. Meng tot een smeuïg geheel. Verdeel het mengsel over de karamelsaus en bak in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Bestuif de bread and butterpudding met poedersuiker.

Tip: zet de ovenschaal voor de zekerheid op een bakplaat in de oven. Mocht het zo zijn dat de ovenschaal door het bakken overloopt, druipt de karamel op de bakplaat en bakt het niet in de bodem van de oven.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker