De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sticky sesamkip

Deze sticky sesamkip uit Lekker Snel! is om je vingers bij af te likken. Chef Jet laat zien hoe je het thuis ook heerlijk kunt bereiden.

Sticky sesamkip

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Wil je je kip een keer op een andere manier bereiden? Dit moet je echt proberen. De atjar maakt het lekker zuur en mag zeker niet ontbreken bij de zoetzure kip!"

Bereidingswijze

Sesamkip

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil en rasp de gember en pers de knoflook uit. Snijd de peper fijn.

  3. Meng de gember, rode peper en de knoflook in een ruime kom met de ketjap en de sojasaus. Voeg de kipdijfilets toe aan de kom en laat 5 minuten marineren. 

  4. Leg de gemarineerde kipdijfilets op een bakplaat met bakpapier en bak de kip 15 minuten in de oven totdat ze gaar zijn.

  5. Bestrijk de kipfilets net voordat ze klaar zijn met de resterende marinade in de kom en bestrooi met de sesamzaadjes. 

  6. Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Serveer de sticky kip met de rijst en de atjar.

Atjar

  1. Meng de suiker met de wittewijnazijn in een ruime kom totdat de suiker is opgelost.

  2. Snijd de rode puntpaprika’s in korte reepjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd in halve maantjes. 

  3. Meng de puntpaprika en de komkommer door de azijn en laat even staan.

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet van Nieuwkerk

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker