De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Spruitjessalade met peer en parmaham

Spruitjes gebruiken als sla? Dat kan gewoon! Deze spruitjessalade met peer en parmaham is overheerlijk.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Spruitjessalade uit Bibi's Bijgerechten.

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Deze salade is een moderne twist op de klassieke spruitjes en bewijst dat rauwe spruitjes súperlekker zijn."

Bereidingswijze

Spruitjessalade met peer en parmaham

  1. Snijd de spruiten zo fijn mogelijk, zodat je hele dunne plakjes krijgt. Of gebruik een mandoline of foodprocessor.

  2. Snijd de peer in kwarten en snijd die ook in zo dun mogelijke plakjes.

  3. Doe de spruitjes, peer en cranberry's in een saladeschaal.

  4. Maak een dressing door citroensap, olijfolie en ahornsiroop te mengen. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Hussel de dressing met de spruiten en peer door door elkaar.

    Doe dit het liefst met je handen. Hierdoor worden de spruitjes zachter van smaak.

  6. Bak de plakjes parmahamkrokant in een koekenpan. Snijd grof en voeg toe aan de spruitjessalade.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.