De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Spinazie-orzo met gehaktballen

Op zoek naar een doordeweekse maaltijd die snel, voedzaam en heel lekker is? Dit spinazie-orzo recept met kruidige gehaktballen en een frisse salade heeft het allemaal!

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Spinazie-orzo met gehaktballen

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Vervang de rozijnen door gedroogde abrikozen voor een subtiel zoetje."

Bereidingswijze

Orzo met spinazie

  1. Snipper de ui en rasp de kaas. Hak de knoflook en basilicum fijn.

  2. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de verse spinazie toe en schep een aantal keer om.

  3. Voeg de orzo toe en giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 8-10 minuten op laag vuur gaarkoken. 

  4. Breng de orzo op smaak met de Parmezaanse kaas en de basilicum.  

Gehaktballen

  1. Hak de knoflook fijn en snijd de bieslook fijn. Rasp de gember en snipper de ui. 

  2. Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten en breng het op smaak met zout en peper. Kneed goed door tot een samenhangend geheel. 

  3. Verdeel het in gelijke stukjes en rol er gladde balletjes van. 

  4. Bak de gehaktballen in een scheut olijfolie (of boter) tot ze gaar zijn. 

  5. Bestrooi ze bij het serveren met een beetje verse kruiden. 

Salade

  1. Snijd de rode ui in ringen.  

  2. Pluk en was de sla. Snijd de buitenste bladeren fijn en leg de binnenste bladeren op een schaal. 

  3. Meng de fijngesneden bladeren met de rode ui en verdeel over de bladeren sla. 

  4. Garneer met het citroensap en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. 

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.