Orzo met spinazie
-
Snipper de ui en rasp de kaas. Hak de knoflook en basilicum fijn.
-
Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de verse spinazie toe en schep een aantal keer om.
-
Voeg de orzo toe en giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 8-10 minuten op laag vuur gaarkoken.
-
Breng de orzo op smaak met de Parmezaanse kaas en de basilicum.
Gehaktballen
-
Hak de knoflook fijn en snijd de bieslook fijn. Rasp de gember en snipper de ui.
-
Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten en breng het op smaak met zout en peper. Kneed goed door tot een samenhangend geheel.
-
Verdeel het in gelijke stukjes en rol er gladde balletjes van.
-
Bak de gehaktballen in een scheut olijfolie (of boter) tot ze gaar zijn.
-
Bestrooi ze bij het serveren met een beetje verse kruiden.
Salade
-
Snijd de rode ui in ringen.
-
Pluk en was de sla. Snijd de buitenste bladeren fijn en leg de binnenste bladeren op een schaal.
-
Meng de fijngesneden bladeren met de rode ui en verdeel over de bladeren sla.
-
Garneer met het citroensap en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
0 reacties