De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spezzato di pollo con patate & cavolfiore in pastella

Schil en snijd de aardappels in blokjes van circa 5 bij 5 centimeter. Pel en snipper de uien. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit de uien op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak circa 5 minuten om en om. Blus af met de witte wijn en voeg de saffraan, aardappels, oregano, tijm en rozemarijn toe.

60 MIN
Spezzato di pollo con patate & Cavolfiore in pastella

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Spezzato di pollo con patate
Schil en snijd de aardappels in blokjes van circa 5 bij 5 centimeter. Pel en snipper de uien. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit de uien op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak circa 5 minuten om en om. Blus af met de witte wijn en voeg de saffraan, aardappels, oregano, tijm en rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg water toe tot de kip en aardappels half onder staan en kook ze in circa 40 minuten gaar.

Cavolfiore in pastella
Meng de gist door de bloem en roer de eieren, suiker en het water erdoor. Laat het beslag circa 20 minuten rusten. Snijd de romanesco in grote roosjes en kook ze in circa 3 minuten beetgaar in water met zout. Giet de romanesco af, spoel koud en laat de romanesco goed uitlekken. Verhit de zonnebloemolie in de wok. Wentel de romanesco door het beslag en frituur ze in circa 1 minuut goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker