Spareribs Boemboe Bali
Pel en snipper de sjalotten, pel en hak de knoflook. Hak de rode peper en rasp de gember. Vijzel de kemirinoten, sjalotten, ketjap, gember, knoflook en rode pepers tot een pasta. Bestrijk de spareribs met de boemboe en laat minimaal 2 uur marineren. Snijd de spareribs in gelijke porties van ongeveer 2 a 3 ribben dik. Verhit de oven op grill stand voor op circa 280°C. Bedek een ovenplaat met aluminiumfolie en verdeel de spareribs erover. Grill de spareribs om en om in circa 40 minuten. Gaar totdat de bovenkant mooi gegrild en bruin is.
Tamarindesaus
Pel en de uien en snijd ze fijn. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de uien aan tot ze glazig zijn. Voeg de steranijs en de tamarindepasta toe en fruit kort mee. Blus af met de sinaasappelsap.
Tip: Je kunt de Boemboe Bali Spareribs ook op de barbecue grillen, zorg er dan voor dat ze heel langzaam gegaard worden.
Serveren
Serveer de Boemboe Bali Spareribs bijvoorbeeld bij witte rijst en gewokte groenten.
Meld je aan en praat mee