De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaghetti al nero di seppia (zwarte spaghetti met inkvis)

Zwarte pasta
Maak een bergje gemengd harde tarwemeel met bloem op het aanrecht. Maak een kuiltje in het midden en meng daarin het zout, eieren en inktvisinkt. Kneed in circa 10 minuten tot een soepel deeg (voeg als het deeg te droog is een beetje water toe).

Laat het deeg afgedekt met plasticfolie 30 minuten rusten. Bestuif het aanrecht met hard tarwemeel en rol het pastadeeg uit met behulp van een pastamachine. Maak lange, platte stroken van het deeg en leg ze op het aanrecht. Snijd met de pastamachine de stroken in repen. (spaghetti). Strooi meel over de spaghetti en leg de spaghetti in nestjes te drogen op een theedoek. Kook de spaghetti in 3-4 minuten beetgaar in ruim gezouten water en giet af (bewaar een kommetje kookvocht voor het geval dat de saus te droog is).

Spaghetti al nero di seppia (zwarte spaghetti met inkvis)

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

Zwarte pasta
Maak een bergje gemengd harde tarwemeel met bloem op het aanrecht. Maak een kuiltje in het midden en meng daarin het zout, eieren en inktvisinkt. Kneed in circa 10 minuten tot een soepel deeg (voeg als het deeg te droog is een beetje water toe).

Laat het deeg afgedekt met plasticfolie 30 minuten rusten. Bestuif het aanrecht met hard tarwemeel en rol het pastadeeg uit met behulp van een pastamachine. Maak lange, platte stroken van het deeg en leg ze op het aanrecht. Snijd met de pastamachine de stroken in repen. (spaghetti). Strooi meel over de spaghetti en leg de spaghetti in nestjes te drogen op een theedoek. Kook de spaghetti in 3-4 minuten beetgaar in ruim gezouten water en giet af (bewaar een kommetje kookvocht voor het geval dat de saus te droog is).

Gevulde calamari
Maak de calamari schoon en bewaar de pootjes. Snijd de ansjovis in stukjes. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de ansjovis en de knoflook circa 1 minuut. Blus af met de helft van de witte wijn. Hak de peterselie fijn.

Voeg het paneermeel toe aan de pan en fruit 2 minuten. Voeg oregano, twee derde van de peterselie en versgemalen peper toe. Schep het mengsel in een kom en voeg de pecorino en het ei toe. Meng alles goed door elkaar, schep in een spuitzak met brede spuitmond en vul de calamari er voor twee derde mee. Maak de calamari dicht met een cocktailprikker.

Tomatensaus met inktvis
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de gepelde tomaten, gezeefde tomaten en een beetje oregano toe en laat 20-25 minuten pruttelen. Voeg daarna de gevulde calamari en de pootjes met de rest van de witte wijn toe. Laat op laag vuur met deksel op de pan maximaal 10 minuten koken tot de calamari zacht en gaar zijn. Voeg een beetje zout naar smaak toe. Garneer met de resterende fijngehakte peterselie en serveer over de zwarte pasta.

Dit is een recept van Nicoletta Tavella

… dat eet hij niet. Is dit oud-Hollandse spreekwoord nog steeds van toepassing? 

In Wat De Boer Niet Kent gaan koks uit alle windstreken de uitdaging aan om onze nuchtere boerengezinnen eens wat anders voor te schotelen dan de Hollandse pot. Een week lang wordt de keuken van de boer overgenomen door hobbykoks en professionele chefs uit andere culturen. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld Surinaamse roti op maandag, Japanse teriyaki op dinsdag, Marokkaanse tajine op woensdag: lukt het de koks de culinaire horizon van de boer te verbreden? Of houdt het boerengezin het voortaan weer veilig bij een AVG'tje?
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker