Cake
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de taartvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Stap 2:
Klop de eieren met de honing en het zout tot een luchtig schuim in de keukenmachine of met een handmixer. Spatel het meel rustig door het schuim. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Voeg de olijfolie en de sinaasappelrasp toe. Roer niet langer dan noodzakelijk is om alles te mengen en probeer het beslag zo luchtig mogelijk te houden.
Stap 3:
Giet het beslag in de bakvorm. Bak de cake ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de cake na het bakken afkoelen. Snijd de cake horizontaal doormidden. Besprenkel de cake met sinaasappelsap.
Vulling
Stap 1:
Week de rozijnen ongeveer 10 minuten in heet water. Rasp de schil van de sinaasappel. Hak de noten en de chocolade. Meng in een kom de ricotta, vanille, sinaasappelrasp, pistachenoten, hazelnoten, chocolade, rozijnen en de olijfolie.
Stap 2:
Verdeel de vulling over de onderste plak van de cake en leg de andere helft erbovenop. Decoreer de taart met poedersuiker en de muntblaadjes.
1 reactie