Shrikhand
Stap 1:
Giet de Griekse yoghurt in een platte schaal en zet koud.
Stap 2:
Verwarm de melk (niet koken) en voeg de saffraan toe todat deze oplost. Laat de saffraanmelk afkoelen.
Stap 3:
Hak de helft van de pistachenoten, cashewnoten en amandelen heel fijn. Roer voorzichtig de poedersuiker, kardemompoeder, saffraanmelk en gehakte noten door de Griekse yoghurt.
Mangocoulis
Schil de mango en snijd in kleine stukjes. Doe de mango in een kleine steelpan met de suiker en het water. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat het geheel zachtjes doorkoken voor ongeveer 10 min. Pureer met een staafmixer de mango tot een gladde coulis en giet in een bakje. Zet apart tot gebruik.
Serveren
Verdeel de shrikhand over vier hoge glazen. Roer de mangocoulis door het mengsel. Garneer vlak voor het serveren met de rest van de noten.
Ontdek hier alle andere recepten uit De Grootste Kookclub van Nederland
0 reacties