De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

shrikhand

De Indiase variant van hangop! Jet deelt haar recept voor deze makkelijke versie met mangocoulis.

20 min voorbereidingstijd
10 min (voor)bereidingstijd
Shrikhand

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

De Indiase variant van hangop! Jet deelt haar recept voor deze makkelijke versie met mangocoulis.

Alle ingrediënten van tevoren bij jou thuis in de koelkast?

bekijk hier de boodschappenlijst van deze aflevering

Bereidingswijze

Shrikhand

Stap 1:
Giet de Griekse yoghurt in een platte schaal en zet koud.

Stap 2:
Verwarm de melk (niet koken) en voeg de saffraan toe todat deze oplost.
Laat de saffraanmelk afkoelen.

Stap 3:
Hak de helft van de pistachenoten, cashewnoten en amandelen heel fijn. Roer voorzichtig de poedersuiker, kardemompoeder, saffraanmelk en gehakte noten door de Griekse yoghurt.

Mangocoulis
Schil de mango en snijd in kleine stukjes. Doe de mango in een kleine steelpan met de suiker en het water. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat het geheel zachtjes doorkoken voor ongeveer 10 min. Pureer met een staafmixer de mango tot een gladde coulis en giet in een bakje. Zet apart tot gebruik.

Serveren
Verdeel de shrikhand over vier hoge glazen. Roer de mangocoulis door het mengsel. Garneer vlak voor het serveren met de rest van de noten.

Ontdek hier alle andere recepten uit De Grootste Kookclub van Nederland

Hoera! 24Kitchen viert alweer de 10e verjaardag. Om dit te vieren nodigen wij en onze 24Kitchen-chefs je uit om mee te koken in de Grootste Kookclub van Nederland. Samen gaan wij aan de slag met lekkere, simpele én bovendien feestelijke gerechten.

24K_DeGrootsteKookclub24K_kookclub_1536-1076px.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker