De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sfiha met kreeft en dragon

Meng in een kom de gedroogd gist met het lauwwarme water en laat 10 minuten staan. Snijd de dragon fijn. Verdeel de bloem met de gesneden dragon in een grote schaal en giet daar het gistmengsel, de olijfolie en zout bij en meng tot een mooi deeg.

40 MIN
Sfiha met kreeft en dragon

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Deeg
Meng in een kom de gedroogd gist met het lauwwarme water en laat 10 minuten staan. Snijd de dragon fijn. Verdeel de bloem met de gesneden dragon in een grote schaal en giet daar het gistmengsel, de olijfolie en zout bij en meng tot een mooi deeg. Kneed het deeg op het werkblad minimaal 5 minuten tot een soepel deeg en voeg desnoods een beetje bloem toe tot het deeg soepel en niet meer plakkerig aanvoelt. Dek het deeg af met een vochtig doek en laat 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vulling
Kook de kreeften in ruim kokend water in 5 minuten gaar. Halveer de kreeften en haal het vlees uit de staarten en uit de scharen van de kreeft. Snijd het kreeftenvlees van de staart en de “knietjes” in stukjes en houd het gesneden kreeftenvlees en het vlees van de scharen apart. Pel en snijd de sjalotten fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes (bewaar vocht, zaadjes en blokjes bij elkaar). Snijd de dragon fijn. Verwarm in een pan de olijfolie en bak op laag vuur de sjalotten glazig. Voeg de ras el hanout en het gemberpoeder toe en bak 1 minuut mee. Blus vervolgens af met de tomatenblokjes en het sap. Breng aan de kook en voeg de dragon toe. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en limoensap. Laat 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur en voeg de gesneden kreeft toe (houd het vlees uit de scharen achter). Laat de vulling afkoelen.

Sfiha
Rol het gerezen deeg uit en steek met behulp van de steekring deegcirkels uit. Schep in het midden van het deeg een beetje van de vulling en vouw de hoeken van de sfiha naar elkaar toe zodat je een soort bootje krijgt. Plaats de sfiha wat van elkaar af op een bakplaat. Bak de sfiha in ongeveer 20 minuten in de oven goudbruin en gaar. Laat de boter smelten in een koekenpan en stoof de kreeftenschaar kort.

Serveren
Serveer de sfiha op borden en garneer met het kreeftenschaarvlees.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker