Zalm
Bestrooi de zalm met suiker. Hak de dille en de lavendel fijn. Bestrooi de zalm met dille, lavendel, een beetje zout en peper, besprenkel met de sherry en smeer in met lavendel olie. Zet de zalm een dag onder druk in de koelkast. Leg hiervoor de zalm met de velkant naar boven in een ovenschaal, leg er plasticfolie overheen en druk aan met een andere ovenschaal.
Wonton
Verhit de frituur op 150 ºC. Steek de wonton uit met de grote steker, frituur ze circa 2 minuten goudbruin en krokant. Pluk en hak de peterselie en halveer en pers de limoen. Roer de peterselie en limoensap door de crème fraîche en breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de komkommer met de dunschiller tot aan de zaadlijst in lange repen. Pel de ui en schaaf de ui op de mandoline in fijne ringen. Meng de veldsla met olijfolie.
Serveer
Trancheer de zalm in dunne plakken. Bestrijk de wonton met de crème fraîche Zet in het midden van een koud bord een wonton. Leg hierop wat veldsla, zalm, komkommer en uienringen. Herhaal dit nogmaals zodat er een torentje van wonton met zalm ontstaat.
TIP: Je kunt natuurlijk ook zelf lavendelolie maken door de lavendeltakjes fijn te hakken en te laten trekken in olie. Verwarm de olie een beetje voor het beste resultaat.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties