De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Salade van kwartel, morille dressing

Wel de gedroogde morille een dag van tevoren in port. Pel en snipper de ui. Schil en snijd de bieten in dunne reepjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui en voeg de bieten en honing toe. Tourneer de appels in halve maantjes. Verhit boter in een pan, voeg de appels toe en strooi de suiker erover.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Salade van kwartel, morille dressing

Bereidingswijze

Wel de gedroogde morille een dag van tevoren in port.

Pel en snipper de ui. Schil en snijd de bieten in dunne reepjes.
Verhit olie in een pan en fruit de ui en voeg de bieten en honing toe.
Tourneer de appels in halve maantjes.
Verhit boter in een pan, voeg de appels toe en strooi de suiker erover. Karamelliseer de appels goudbruin.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rooster de tomaten in een ovenschaal met olijfolie, tijm zout en peper circa 5 minuten in de oven.
Ontbeen de kwartels en schraap de pootjes schoon.
Verhit olie in een pan en bak de pootjes en filets goudbruin en breng op smaak met zout en peper.
Splits het ei en meng de eidooier met mosterd en wijnazijn. Roer er beetje bij beetje de druivenpitolie erdoor en voeg de morilles en een scheutje port toe. voeg vervolgens de druivenpitolie toe evenals de morilles en wat port.
Gebruik deze dressing om het geheel mee op smaak te brengen.
Breng de sla op smaak met een scheut olijfolie en peper.
Maak in het midden van de borden torentjes van de rucola, bietjes en de lauwwarme kwartel.
Leg de tomaten bovenop.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.